Barbaralee Diamonstein-Spielvogel

Barbaralee Diamonstein-Spielvogel je aktívna v oblasti umenia, architektúry, pamiatkovej starostlivosti a verejnej politiky v USA. Je autorkou 23 kníh a držiteľkou mnohých vyznamenaní a ocenení. Je bývalou asistentkou v Bielom dome, prvou riaditeľkou pre kultúrne záležitosti v New Yorku, a najdlhšie slúžiacou komisárkou pre zachovanie pamiatok v New Yorku.

V roku 1996 bola vymenovaná prezidentom Clintonom do Americkej komisie výtvarných umení, kde slúžila ako prvá žena vo funkcii podpredsedníčky vo vyše 100 ročnej histórii. Diamonstein-Spielvogel tiež slúži v komisii zaoberajúcej sa historickými bitkami v Amerike; ako predsedníčka Štátnej rady pre umenie v New Yorku; a v Trust for National Mall.

Bola členkou New Yorkskej komisie pre kultúrne záležitosti, New Yorkskej komisie verejného dizajnu (predtým komisia umenia), a v High Line Elevated Park, NYC, kde bola zakladajúcou členkou a riaditeľkou deväť rokov. Diamonstein-Spielvogel bola predsedníčkou centra zachovania kultúrnych pamiatok od roku 1995.

Je zakladateľkou a predsedníčkou NYC Landmarks50 Alliance, konzorcia, ktoré zahŕňa viac ako 185 organizácií vytvorených na počesť 50. výročia schválenia zákona na ochranu pamiatok New Yorku.